Deze maand hebben we een interview met het allernieuwste lid: Twan. Voor surfteam Heerenveen wilde hij wel wat tijd maken, dus tussen een volleybaltraining in, heeft hij ons te woord gestaan.

Tekst: Jeroen
Afbeeldingen: Frank

 

- Twan is ondersteboven van zijn contract bij Surfteam Heerenveen.Vertel eens hoe jou surfcarriere is begonnen?

Ik kwam vaak bij het nannewiid en zag daar mensen surfen. Ik vond het geweldig om iemand met zo’n snelheid over het water te zien gaan. Mijn ouders hebben allebei vroeger gesurft dus ik had mazzel dat ik gelijk spullen had. Ik ben begonnen op mijn 13e dus surf nu voor mijn vierde jaar.

 

heb je ook nog hobby’s naast het surfen?

Naast het surfen volleybal ik heel veel. Ik Zit bij Nederlandse volleybalschool en speelde dit jaar 2e divisie. Ik ben hier veel tijd mee kwijt maar vind surfen zo leuk dat ik altijd wel wat tijd vrij kan maken

 

Welke school zit je, welke opleiding?:

Zit nu op fedde schurer plein in Heerenveen in 4 Havo.

 

Hoe kwam je tot de keuze om voor surfteam Heerenveen te kiezen, terwijl er ook nog andere bekende teams een aabod hebben gedaan.

*lachend* Denk toch de sfeer die binnen het team hangt. Alles is heel relaxed en chill, kortom de goede surfsfeer! Soms is het ook wel serieus bij trainingen, maar dat heb ik er graag voor over omdat het een eer is om met de andere leden te surfen. Zij zijn namelijk zo goed dat je elke surfdag wel weer wat leert.

 

Wat zijn je doelen voor 2009? :

Ik wil nu een keer over de 60 km per uur heen. Dit hoop ik te gaan doen in Denemarken. Daar is een speciale speedspot. Ook zal ik proberen net zo cool te worden als de andere leden van Surfteam Heerenveen, maar ik heb nog een lange weg te gaan.

 

In ieder geval veel succes komend seizoen twan. Volgende keer niet zo verlegen met je doelen. Hoe hoger je mikt, des te verder zal je komen.... over de 70 km.u !


- Twan zijn airtime is ongelooflijk, zelfs zonder board!